Variphone Soft - Industriële gehoorbescherming

Gehoorbescherming op maat gemaakt

De Variphone Soft is een nieuwe generatie gehoorbescherming. Variphone Soft otoplastieken zijn de meest geavanceerde gehoorbeschermers op de markt. De Variphone Soft is uniek omdat het de eerste en enige volledig op maat gemaakte siliconen gehoorbeschermer is met een 2-kanaals filtermodule. Deze filtermodule laat toe dat de gehoorbeschermer gemakkelijk getest kan worden op functionaliteit (lekdichtheid). De gehoorbescherming is modulair opgebouwd en dankzij de inklikbare module met regelbare filter kan de demping uiterst nauwkeurig ingesteld worden.

In de praktijk betekent dit dat de communicatie behouden blijft en waarschuwingssignalen nog steeds gehoord kunnen worden. Dankzij deze 2-kanaals filtermodule kan de gehoorbeschermer ook perfect ingezet worden in het HearingCoach gehoorzorg programma.

Werkwijze

Ons team van otometristen komt ter plaatse voor oorinspectie. Zij nemen een oorafdruk. De oorafdrukken worden in ons labo verwerkt tot individuele Variphone® otoplastieken.

Een tweede bezoek van onze otometristen zal plaatsvinden voor de levering. Wij voeren dan ook een kwaliteitscontrole uit. Alvorens ingebruikname wordt elke Variphone® ‘in het oor’ van de gebruiker getest op functionaliteit (lekdichtheid) en nauwkeurig ingesteld op een gekalibreerde dempingwaarde. Beide kwaliteitscontroles worden standaard en op locatie uitgevoerd en nemen hooguit enkele minuten per persoon in beslag.

Deze controles met behulp van een digitaal meettoestel zijn noodzakelijk om een dempingwaarde te garanderen die in relatie ligt tot de lawaaibelasting van het individu. Bovendien krijgt iedere gebruiker instructies die van belang zijn bij het dragen en onderhouden van de gehoorbescherming.

 

Specificaties

Classificatie

2-kanaals uitvoering met instelbare demping

Uitvoering

Standaard IC (in canal) uitvoering

Materiaal

70 shore siliconen materiaal

Gewicht

± 3gr

Speciale onderdelen

filtermodule met tweede testkanaal, rode en blauwe afsluitdopjes

Opties

  • Diverse kleuren
  • Koordje
  • Detectiekogel

Approvals

DIN ISO 4869 (1993)
DIN EN 352-2
0121 CE 93

Ja, ik wil graag op de hoogte worden gehouden over interessante informatie, producten en aanbiedingen!
Schrijf je nu in en ontvang over de eerste webshop bestelling 5% korting!