Neuigkeiten

Vacature HearingCoach Operator

Functieomschrijving:Als HearingCoach Operator ben je gespecialiseerd in het organiseren, uitvoeren...

Lesen Sie mehr ...

CUE 2018

Wij staan 15 t/m 17 januari 2018 op de CUE vakbeurs in Rotterdam Ahoy, stand 523.CUE is het...

Lesen Sie mehr ...

Dancefair/Musicfair 2018

Wij staan 17 & 18 februari 2018 op de Dancefair/Musicfair in de jaarbeurs Utrecht, stand...

Lesen Sie mehr ...

Gehoorschade

Gehoorschade is een schade aan het gehoor wat vaak ontstaat door hard geluid (80dB), op lange termijn kan dit zelfs doofheid opleveren. Om gehoorschade te voorkomen biedt HearingCoach een compleet gehoorzorg programma.


Oorzaken gehoorschade:

Gehoorschade is het ontstaan van schade aan het gehoor door bijvoorbeeld een te lange blootstelling aan lawaai. Gehoorschade kan ook door bepaalde ziekten ontstaan. Bij gehoorschade wordt meestal gedacht aan minder of slechter horen, maar ook de bekende piep in de oren als gevolg van luide muziek beluisteren (Tinnitus) is een teken van gehoorschade. Bij beginnende gehoorschade krijgt het niveau waaronder een persoon geen geluid meer waarneemt, de gehoordrempel, een hogere waarde. Gehoorschade kan vastgesteld worden door een audiogram te bepalen met behulp van een audiologisch onderzoek.

Oorspronkelijk waren het voornamelijk mensen die door hun beroep veel aan hoge geluidsniveaus blootstaan (arbeiders enz.), die met gehoorschade te kampen kregen. Tegenwoordig is het vooral het regelmatig beluisteren van heel luide muziek (in discotheken, op muziekfestivals of events, of thuis met MP3-spelers enz.) waardoor mensen (vaak jongeren) schade oplopen. Inmiddels hebben ruim een half miljoen jongeren tussen de 16 en 30 jaar (15% van het totaal aantal jongeren in die leeftijd in Nederland) te kampen met blijvende gehoorschade. Per jaar komen daar zo'n 20.000 jongeren bij.


Gehoorschade voorkomen

Tegenwoordig zijn er allerlei op maat gemaakte gehoorbeschermers op de markt om gehoorschade tegen te gaan, als oordopjes en otoplastieken. In onze optiek zal slechts een samenhangend beleid op dit gebied oplossingen bieden. Niet alleen de "dopjes" kopen maar daarnaast ook aandacht voor bewustwording is van belang. De"4-G's  ( Geluid, Gehoor, Gedrag en Gehoorbescherming ). Tezamen vormen de sleutel naar de oplossing, niet alleen aandacht voor de gehoorbescherming maar ook voor het Gedrag, Geluid en Gehoor.